Samo odabrani Galaxy telefoni dobiće Ultra HDR funkciju Android-a 14


Na godišnjoj konferenciji I/O za programere koju je nedavno održao Google, ovaj pretraživački div je najavio Ultra HDR, novi format za snimanje slika. Ovaj format omogućava da se fotografije snimaju u kompatibilnom JPEG formatu, ali sa dinamičkim rasponom većim od 8 bita. To će omogućiti telefonima da snimaju fotografije sa više detalja u senkama i svetlim delovima. Međutim, da bi se pristupilo ovoj funkciji, pametni telefon mora biti dovoljno kompatibilan da snimi Ultra HDR format, kao i da prikaže rezultat na uređaju.

Nakon ove najave, mnogi korisnici Galaxy uređaja su bili radoznali da saznaju da li će Ultra HDR stići na Samsung pametne telefone i tablete putem budućeg ažuriranja. Sada je zvanični moderator brenda na forumu za kameru otkrio neke informacije o ovoj funkciji.

Ultra HDR funkcija zahteva da pametni telefon snimi slike i video zapise u HDR-u, a zatim prikaže rezultate sa istim dinamičkim rasponom na ekranu koji podržava HDR. Većina telefonskih kamera već podržava HDR, ali ekran u budžetskom segmentu nema podršku za HDR. Stoga je verovatno da će ova funkcija biti ograničena na uređaje srednje klase i visokog kvaliteta.

Neki telefoni Samsung Galaxy A serije, kao i svi nedavni modeli iz Galaxy Note, Galaxy S i Galaxy Z serija, imaju ekrane koji su sposobni za prikazivanje HDR sadržaja. Verovatno je da će samo ti uređaji dobiti Ultra HDR funkciju Android 14. Međutim, Samsung još uvek nije dao zvanično objašnjenje, a moguće je da će ga najaviti kada brend objavi OneUI 6 beta ažuriranje kasnije ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.