Samsung ipak zadržava Google kao zadatu mobilnu pretragu


Izgleda da Samsung ipak neće koristiti Bing kao podrazumevani pretraživač na svom mobilnom web browseru. To navodi izveštaj Wall Street Journal-a, koji kaže da je Samsung zaustavio internu reviziju da li bi trebalo da zameni Google sa Bingom na svom internom Internet browseru.

Samsung-ov Internet browser, koji je već unapred instaliran na Samsung telefonima, dugo je koristio Google kao podrazumevani pretraživač. Kako je izvestio The New York Times prošlog meseca, zaposleni u kompaniji Google su bili "šokirani" kada su saznali da Samsung razmatra prelazak na Bing, što bi dovelo u pitanje 3 milijarde dolara godišnjih prihoda koje pretraživački div ostvaruje iz tog dogovora.

Prema WSJ-u, proizvođač smartfona je očigledno mislio da prelazak na Bing ne bi izazvao previše poremećaja, s obzirom da većina korisnika Samsung smartfona ionako ne koristi interni browser. Međutim, sada se Samsung povlači od promene zbog brige o tome kako bi to moglo uticati na odnos sa Google-om i percepciju tržišta o tom potezu.

Ne znamo zašto je Samsung uopšte želeo da pređe na Bing, ali moguće je da je Microsoft-ova brza ekspanzija u oblasti veštačke inteligencije imala ulogu u tome. Međutim, u poslednjim nedeljama, Google je intenzivirao napore da u svoj pretraživač ugradi funkcije sa podrškom veštačke inteligencije i omogućio je svima pristup svom chatbotu Bard, bez liste čekanja.

To ne znači da Samsung nikada neće preći na Bing. WSJ navodi da Samsung "nije trajno zatvorio vrata" za korišćenje Bing-a kao podrazumevanog pretraživača u budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.