TikTok uskoro donosi sopstveni AI chatbot po imenu Tako


TikTok testira AI chatbota pod imenom Tako koji može preporučiti video snimke na osnovu pitanja koja mu korisnici postave, prema slikama funkcije koje su podeljene sa portalom The Verge.

Ako TikTok široko uvede ovu funkciju, chatbot bi "radikalno promenio pretragu i navigaciju" u aplikaciji, prema rečima Danijela Bučuka iz Watchful Technologies, firme koja prati ovakve promene aplikacija za Fortune 500 kompanije.

Na slikama testa koje je Bučuk podelio sa The Verge, Tako se nalazi iznad ikone profila na TikTok-u, desno od videa. Klikom na njega otvara se chat ekran, gde bot izgleda sposoban da odgovori na širok spektar pitanja. Nije jasno koju AI model TikTok koristi za pokretanje Tako-a.

Tako će prikazivati predloge kako bi korisnici mogli započeti razgovor sa botom. Prema Bučuku, "Ako gledam video snimke hrane i pitam za recept, dobiću povezane TikTok video snimke za taj recept, ili ako pitam za dobre umetničke izložbe u Parizu, pokazaće video snimke uz listu sugestija u odgovoru." Jedan predlog koji je Tako sugerisao na jednoj slici kaže: "Koja je važnost krunisanja Kralja Čarlsa III?"

Portparol TikTok-a, Zakeri Kajzer, nazvao je chatbota "ograničenim eksperimentom" i rekao The Verge-u da trenutno nije dostupan korisnicima u Severnoj Americi ili Evropi. U tvitu, kompanija je navela da je test dostupan samo na Filipinima.



"Uvek istražujemo nove tehnologije koje dodaju vrednost našoj zajednici", rekao je u izjavi putem e-maila. "Na odabranim tržištima testiramo nove načine za poboljšanje pretrage i otkrivanja na TikToku i radujemo se učenju od naše zajednice dok nastavljamo da stvaramo sigurno mesto koje zabavlja, inspiriše kreativnost i oblikuje kulturu."

Kako je primetio advokat Džoš Gerben, TikTok je nedavno podneo zahtev za registraciju za zaštitni znak "chatbot software" pod imenom Tako, što sugeriše da se kompanija priprema za širu dostupnost. Ona ne bi bila prva društvena medijska aplikacija koja se priključuje trendu chatbota u poslednjim mesecima. U aprilu je Snapchat omogućio svima besplatno korišćenje svog My AI bota, a Mark Zakerberg je nedavno rekao Meta investitorima da želi "uvođenje AI agenata u živote milijardi ljudi."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.