WhatsApp omogućio izmenu već poslatih poruka


WhatsApp konačno uvodi mogućnost uređivanja poruka nakon što su poslate, objavio je juče Mark Zuckerberg. Ovo je jedna od najčešće traženih funkcija među korisnicima WhatsApp-a, a dolazi nakon što je Apple prošle godine u okviru iOS 16 omogućio uređivanje iMessage poruka.

WhatsApp je najavio lansiranje ove funkcije u objavi na blogu u ponedeljak ujutro. Prema kompaniji, korisnici WhatsApp-a će moći uređivati poruke do 15 minuta nakon slanja. Funkciju je moguće aktivirati dugim pritiskom na poruku i odabirom opcije za uređivanje.

Vremensko ograničenje od 15 minuta je identično ograničenju koje je Apple uveo za uređivanje iMessage poruka. Apple takođe ograničava uređivanje iMessage poruka na pet različitih puta. Svaka izmena se takođe beleži i vidljiva je kako pošiljaocu, tako i primaocu iMessage poruke. To znači da osoba kojoj šaljete poruku može videti sve izmene koje ste napravili.

WhatsApp ne čini se da je uveo ograničenje koliko puta poruka može biti uređena. Takođe, aplikacija ne prikazuje istoriju izmena primaocu poruke. Umesto toga, aplikacija jednostavno prikazuje malu ikonu "edited" kako bi korisnik bio obavešten da je poruka izmenjena.

Od ispravljanja jednostavnih grešaka u kucanju do dodavanja dodatnog konteksta poruci, radujemo se što vam donosimo više kontrole nad vašim razgovorima. Sve što treba da uradite je da dugo pritisnete poslatu poruku i odaberete opciju "Edit" iz menija do petnaest minuta nakon slanja.

Uređene poruke će prikazivati "uređeno" pored njih, tako da osobe s kojima razgovarate budu obaveštene o izmeni bez prikazivanja istorije izmena. Kao i sve lične poruke, mediji i pozivi, vaše poruke i izmene su zaštićene end-to-end enkripcijom.


WhatsApp uvodi podršku za uređivanje poruka počevši od odmah. Kompanija navodi da će funkcija "biti dostupna svima u narednim nedeljama". Da biste imali pristup funkciji čim bude dostupna za vaš nalog, preuzmite najnoviju verziju WhatsApp-a sa App Store-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.