WhatsApp uvodi funkciju deljenja ekrana tokom video poziva


WhatsApp unosi novu funkcionalnost inspirisanu platformama za video pozive usmerenim na radne aktivnosti poput Zoom-a i Microsoft Teams-a. Prema izveštaju WABetaInfo, ova aplikacija za razmenu poruka trenutno implementira mogućnost deljenja ekrana, koja će omogućiti snimanje i prikazivanje sadržaja ekrana osobi s druge strane video poziva.

Ikona telefona sa strelicom koja izlazi iz njega predstavlja ovu funkciju i smeštena je pored dugmića za prebacivanje kamere, isključivanje zvuka i video snimka koji se nalaze na dnu WhatsApp poziva. Kada kliknete na novo dugme, pojaviće se upit koji pita da li želite "Start recording or casting with WhatsApp?" uz napomenu da će kompanija imati pristup svim lozinkama, fotografijama ili podacima o plaćanju koje prikažete. Ako ste saglasni s tim, sve što preostaje je da kliknete "Start now". Možete prekinuti deljenje ekrana u bilo kom trenutku tokom poziva.

Funkcija deljenja ekrana trenutno je dostupna samo odabranim beta test korisnicima Android platforme, ali će se u narednim nedeljama proširiti na veći broj korisnika. Međutim, moguće je da neće raditi na starijim modelima Android uređaja, u većim grupnim pozivima ili sa osobama koje nemaju najnoviju verziju WhatsApp aplikacije. Ako koristite iPhone ili iPad i niste vezani za WhatsApp, Apple je već u januaru ugradio sličnu funkcionalnost deljenja ekrana u FaceTime pozive.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.