WhatsApp uvodi nadimke, vaš broj više neće morati da bude vidljiv drugima


WhatsApp je u poslednje vreme konstantno dodavao nove funkcije od marta meseca. Sada se šuška da će ova platforma dodati korisnička imena u svoju Android aplikaciju.

Ovu informaciju je otkrio WABetaInfo, koji je proučavao fajlove najnovije Android beta verzije i otkrio da će ova nadogradnja biti dostupna u meniju podešavanja na stranici profila korisničkog naloga. Izgleda da će korisnici moći sebi dati jedinstven nadimak tako što će dodirnuti ikonu olovke i uneti ime. Prilično jednostavno. WABetaInfo je takođe potvrdio da će "razgovori pokrenuti putem korisničkih imena i dalje biti zaštićeni end-to-end enkripcijom".

Osim nekoliko potvrda, vrlo malo se zna o ovoj funkciji. Još uvek je u razvoju, iako WABetaInfo pretpostavlja da bi mogla biti "još jedan sloj privatnosti". Umesto da imate broj telefona koji je vidljiv celom svetu, možete ga sakriti koristeći korisničko ime. Takođe, korisničko ime može olakšati identifikaciju i pronalaženje drugih ljudi. Nema potrebe da pamtite broj telefona. Ovo bi moglo biti veoma korisno u WhatsApp zajednicama koje mogu sadržati preko 1.000 članova.

Međutim, trenutno je sve to spekulacija. Moraćemo da sačekamo da Meta objavi stabilniju beta verziju funkcije kako bismo dobili neke odgovore. U svakom slučaju, ovo je definitivno nešto na šta se može radovati kada se zvanično lansira.

Najnovija beta verzija je dostupna za preuzimanje putem Google Play Beta programa. Iako nećete moći da kreirate jedinstveno korisničko ime, možete istražiti novo podešavanje grupa. Korisnički interfejs je redizajniran kako bi bio jasniji i intuitivniji. Trenutno ne znamo da li će WhatsApp korisnička imena biti dostupna i na iOS aplikaciji. Međutim, Meta je dobra u tome da obe strane mobilnog spektra dobiju istu nadogradnju, čak i ako to potraje neko vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.