Windows 10 više neće dobijati nadogradnje


Microsoft je potvrdio da će Windows 10 prestati da dobija podršku posle verzije 22H2. To znači da korisnici neće moći da dobiju nove funkcije operativnog sistema, ali će morati da se zadovolje mesečnim bezbednosnim ispravkama i ispravkama grešaka. Microsoft je objavio da će verzija 22H2 operativnog sistema Windows 10 dobijati bezbednosne ispravke i ispravke grešaka do 14. oktobra 2025. godine, nakon čega će korisnici biti podstaknuti da nadograde svoj operativni sistem na noviju verziju, Windows 11.

Iako je ova vest možda iznenadila neke korisnike, činjenica je da je ova odluka o okončanju podrške novim nadogradnjama bila očekivana. Microsoft je nedavno pokrenuo novi operativni sistem Windows 11. Ovaj potez deluje logično jer se Microsoft sada fokusira na razvoj i unapređenje novijeg operativnog sistema uz istovremeno obezbeđivanje bezbednosnih ispravki za Windows 10.

Za korisnike koji se i dalje oslanjaju na Windows 10 za svakodnevne aktivnosti, ova odluka neće biti tako drastična kao što se čini. Sve dok dobijaju bezbednosne ispravke, njihov operativni sistem će i dalje biti funkcionalan i pružaće osnovnu funkcionalnost. Međutim, kada se podrška završi, korisnici će biti ohrabreni da nadograde svoj operativni sistem na noviju verziju, što će im omogućiti da iskoriste nove funkcionalnosti i poboljšanja.

Microsoft je takođe najavio da će sledeća verzija Windows LTSC-a biti lansirana u drugoj polovini 2024. Ovo će verovatno biti privlačna opcija za korisnike koji su ograničeni u ažuriranju operativnog sistema zbog nekih specifičnih zahteva za njihovo poslovanje.

Ukratko, iako je ova odluka o okončanju podrške za nove nadogradnje operativnog sistema Windows 10 mogla da izazva zabrinutost među korisnicima, važno je napomenuti da će operativni sistem nastaviti da dobija bezbednosne ispravke do 2025. Nakon toga, korisnici će biti ohrabreni da nadograde svoj operativni sistem na noviju verziju kako bi mogli da iskoriste nove funkcionalnosti i poboljšanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
3
  1. notes kaže,

    ZorinOS, Nitrux, Pop!_OS i PikaOS su odlična zamena za Windows 10 i 11.


  2. Podbarac kaže,

    Bio na 11 pa se vratio na 10 , više mi se sviđa.


  3. Анониман kaže,

    Bio na windows 11 pa se vratio na 10 , više mi odgovara!


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.