YouTube će još više zatrpati reklamama TV uređaje


YouTube će dodati duže, nepreskakajuće reklame na platformu za korisnike koji gledaju video zapise na velikom ekranu. Na YouTube Brandcast događaju održanom u Njujorku u sredu, kompanija je saopštila dve važne vesti koje će uticati na ljude koji koriste pametne televizore za gledanje YouTube-a.

Prvo, YouTube će dodati nepreskakajuće (unskippable) reklame u trajanju od 30 sekundi na svojim najpopularnijim sadržajima. Ove video zapise platforma svrstava pod YouTube Select.

"Više od 70% reklama putem YouTube Select-a se prikazuje na TV ekranima, pa vam olakšavamo korišćenje postojećih resursa ispred najemitovanijeg sadržaja", rekao je YouTube marketarima u blog objavi.

Umesto da vide dve uzastopne reklame u trajanju od 15 sekundi, gledaoci će sada videti jednu dugu reklamu od 30 sekundi koju neće moći da preskoče.

Drugo, platforma takođe uvodi "Reklame prilikom pauze" na YouTube-u na pametnim televizorima. Ove reklame će se pojaviti kada gledaoci pauziraju video usred gledanja. Video koji gledate će se smanjiti, a reklama će se pojaviti pored njega.

Čini se da je jedini način da izbegnete ove nove vrste reklama na YouTube-u na povezanim televizorima da se pretplatite na YouTube Premium uslugu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.