Android 14 donosi statistike o zdravlju baterije


Android pametni telefoni nemaju funkciju poput "Battery Health" koja prikazuje maksimalni preostali kapacitet baterije u odnosu na originalni kapacitet, kao što to rade iPhone uređaji. Samsung prikazuje stanje baterije u aplikaciji Samsung Members, ali ne prikazuje tačan procenat preostalog kapaciteta kao što to rade iPhone uređaji. Međutim, sa Android-om 14, Google je dodao nove mogućnosti koje bi mogle doneti detaljne statistike o zdravlju baterije na Android telefonima i tabletima.

Stručnjak za Android, Mishaal Rahman, otkrio je da je Google dodao nove mogućnosti BatteryManager API-ima sa Androidom 14. Ove nove mogućnosti omogućavaju uređajima da prikazuju detaljnije informacije o zdravlju baterije, uključujući broj ciklusa punjenja baterije, politiku punjenja, status punjenja, datum prvog korišćenja, datum proizvodnje i stanje zdravlja baterije. Međutim, ovi novi API-ji trenutno su dostupni samo na Pixel uređajima koji koriste Android 14 Beta 2 (ili noviju verziju).

Ipak, podaci koje prikazuju novi BatteryHealth API-ji zavise od mogućnosti IC čipa za punjenje (integrisanog čipa) i HAL-a (Hardware Abstraction Layer), pa tačnost može varirati zavisno od pametnog telefona ili tableta. IC čip za punjenje je čip koji kontroliše punjenje baterije uređaja.

Statistike o zdravlju baterije prikazane na slici iznad prikazuju se putem aplikacije Batt koja koristi nove BatteryHealth API-je. Moguće je da će Samsung koristiti ove nove BatteryHealth API-je u One UI 6.0, baziranom na Android-u 14, kako bi precizno prikazao više informacija o zdravlju baterije na Galaxy pametnim telefonima i tabletima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.