Android lakši za korišćenje od iOS-a? Novo istraživanje otkriva detalje


Novi izveštaj sajta GreenSmartphones otkrio je da korisnici Android-a imaju manje problema sa upotrebljivošću u poređenju sa korisnicima iOS-a, što ukazuje da je Android možda intuitivniji operativni sistem. Izveštaj je analizirao podatke pretraga na pretraživačima, prateći broj puta kada su korisnici oba sistema tražili pomoć za osnovne operacije kao što su snimanje ekrana, pravljenje snimaka ekrana i deljenje lokacije.

Rezultati su pokazali da korisnici iPhone-a u Sjedinjenim Američkim Državama traže pomoć za ove osnovne funkcije oko 358.000 puta mesečno, što je zapanjujućih 58% češće u odnosu na korisnike Android-a. Posebno je velika razlika primećena u pretragama za "kako izbrisati sav sadržaj i podešavanja", gde su korisnici iOS-a tražili pomoć šest puta češće od korisnika Androida.

Anketa je uporedila 12 uobičajenih operacija, pri čemu je Android bio bolji od iOS-a u deset od tih dvanaest oblasti, sa manjim brojem korisnika koji su morali da traže uputstva. Android je zaostajao samo u pravljenju snimaka ekrana i skeniranju QR kodova, gde je iOS delovao intuitivnije korisnicima.

Prosečno, Android korisnici su mesečno pretraživali pomoć za osnovne zadatke 226.000 puta, u poređenju sa 358.000 pretraga za iOS korisnike, što je razlika od 58,41%. Ovo je uprkos gotovo jednakoj veličini korisničke baze za oba operativna sistema u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako se dugotavna debata o superiornosti između Androida i iOS-a nastavlja, sa argumentima za fleksibilnost i prilagodljivost Androida nasuprot brzini i dugoročnoj sigurnosti iOS-a, ovo istraživanje ukazuje na to da je Android možda jednostavniji za prosečnog korisnika.

Istraživanje je bazirano na analizi pretraga na Google-u u Sjedinjenim Američkim Državama tokom prethodnih 12 meseci i koristilo je isti format ključnih reči za oba operativna sistema kako bi se održala doslednost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.