Apple bi u EU ipak mogao da dopusti sideloading


Jedan od najvećih glasina na WWDC 2023, sideloading, nije se pojavio za iOS 17 na glavnoj prezentaciji, ali se od tada pojavilo više informacija o onome što Apple planira.

Na emisiji The Talk Show Johna Grubera, viši potpredsednik softverskog inženjeringa Craig Federighi je upitan o tome gde se sideloadanje nalazi u iOS 17, a on je odgovorio da Apple i dalje sarađuje sa EU kako bi se uskladio sa njihovim zahtevima.

Za one koji nisu upoznati, sideloading omogućava instalaciju aplikacija i prodavnica trećih strana bez korišćenja Apple-ove sopstvene prodavnice - tako da biste mogli instalirati igre i druge aplikacije koje bi kršile pravila Apple-ove App Store prodavnice.

Glasine su se intenzivirale veče pre WWDC-a, zajedno sa redizajniranim Control Centrom, ali sa Federighijevim komentarom, gde smo sada?

Gruberova emisija The Talk Show uživo prisutna je već godinama na WWDC-u, sa najmanje dvojicom Apple zaposlenih koji razgovaraju o WWDC-u svake godine. Ove godine gosti emisije su bili Greg Joswiak, John Ternus, Mike Rockwell i na kraju Craig Federighi. Razgovaralo se o Vision Pro, Mac Studiju, Mac Pro-u i svim drugim softverskim pitanjima.

Kada je došlo do Federighijeve pojave, suočio se sa detaljnim pitanjem od strane Grubera o sideloadingu. On je odgovorio: "Želimo da se uverimo da sve što radimo, radimo pravilno za naše korisnike. Sarađujemo sa EU kako bismo postigli sigurnu usklađenost i kako će to izgledati."

Direktno nije pominjao sideloading, ali je priznao da je to nešto o čemu se diskutuje sa EU.

Razgovarali smo sa Riley Testutom u februaru o Alt Storeu i Delta Emulatoru, kreacijama koje su on i njegov tim kreirali i još uvek održavaju. Testut podržava sideloading i iznosi dobre argumente za to.

Međutim, teško je zamisliti da ako iOS 17 dozvoli sideloadanje samo u jednom delu sveta, da neće biti puno korisnika koji će takođe želeti pristup tome.

Bez obzira na to, izgleda da će Apple uskoro nemati izbora i morati će to dozvoliti sa stisnutim zubima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.