Apple penzioniše originalni MacBook sa ekranom od 12 inča


Prema internom memoaru koji je MacRumors dobio u posed, Apple planira da 30. juna stavi originalni MacBook sa ekranom od 12 inča na listu zastarelih proizvoda. Kada se klasifikuje kao zastareo proizvod, ovaj laptop više neće biti moguće popraviti ili servisirati u Apple prodavnicama ili ovlašćenim servisnim provajderima, jer delovi više neće biti dostupni.

Apple klasifikuje proizvod kao tehnološki zastareo kada prođe više od sedam godina od trenutka kada je prestao da se prodaje. Originalni MacBook sa ekranom od 12 inča je prekinut u aprilu 2016. godine kada je predstavljen model druge generacije sa poboljšanim specifikacijama, tako da je laptop nedavno prešao tu sedmogodišnju granicu.

Predstavljen u martu 2015. godine, MacBook sa ekranom od 12 inča je imao tanak i lagan dizajn koji je težio samo dve funte, i bio je Apple-ov prvi laptop bez ventilatora. Cena je počinjala od 1.299 dolara, a standardne specifikacije originalnog modela uključivale su Intel Core M procesor sa dva jezgra i brzinom od 1,1 GHz, integrisanu Intel grafiku, 8 GB RAM-a i SSD kapaciteta 256 GB.

Ključni dizajnerski elementi MacBook-a sa ekranom od 12 inča uključivali su jedan USB-C priključak za punjenje i prenos podataka, novi Force Touch trackpad i bateriju sa stepenastim dizajnom koja je omogućila smeštanje veće baterije u tanko kućište laptopa.

Nažalost, MacBook sa ekranom od 12 inča je takođe bio prvi MacBook model koji je koristio Apple-ovu čuvenu tastaturu sa leptir-mehanizmom koji je podložan kvarovima, i koji je kasnije uklonjen sa celokupne linije MacBook-a nakon niza pritužbi i tužbi. Apple je poslednji put ažurirao MacBook sa ekranom od 12 inča u junu 2017. godine, a prekinut je u julu 2019. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.