Instagram bi uskoro mogao dobiti svoj AI chatbot


U sve dinamičnijem svetu društvenih medija, Instagram konstantno iznenađuje svoje korisnike intrigantnim funkcijama. Najnovije priče se tiču potencijalne integracije veštačke inteligencije (AI) sa popularnom platformom za deljenje fotografija. Inženjer Aleksandro Paluci nedavno je otkrio slike ekrana koje ukazuju da Instagram radi na AI agentu sposobnom da odgovara na pitanja i pruža savete. Ako se ove spekulacije pokažu tačnim, to bi moglo da učini Instagram jednom od prvih društvenih medijskih platformi, zajedno sa Snapchatom, koja ima chatbota.

Predloženi chatbot ima za cilj da pomogne osobama koje imaju problema sa sastavljanjem poruka. Svojom sposobnošću da pruži vodstvo i podršku, mogao bi pomoći korisniku da oblikuje savršen odgovor. Bez obzira da li neko traži savet o modi, putovanjima ili nekoj drugoj temi, chatbot će verovatno biti dragoceni saputnik korisnicima.

Jedan jedinstveni aspekt ove razvojne faze je mogućnost da korisnici biraju između raznovrsnih ličnosti za svoj chatbot. Zamislite da imate mogućnost da se upustite u razgovor sa različitim personama, svaka sa svojim jedinstvenim stilom i tonom. Bez obzira da li više volite duhovitog i šaljivog saputnika ili smirenu i stručnu ličnost, izbor bi bio vaš.

Osim toga, Instagram razmatra mogućnost besprekorne integracije chatbota u postojeće razgovore. Jednostavnim @-pominjanjem chatbota, korisnici će moći da ga uključe u svoje već započete diskusije. Ova funkcija bi mogla olakšati glatke i uključujuće interakcije, unapređujući ukupno korisničko iskustvo.

Iako tačan vremenski okvir za puštanje ove funkcije ostaje neizvestan, prethodne izjave izvršnog direktora Meta kompanije, Marka Zakerberga, ukazuju da kompanija aktivno istražuje AI personu za Instagram, Messenger i WhatsApp. Paluci, koji ima impresivan dosije otkrivanja nadolazećih funkcija, dodatno pruža kredibilitet ovim tvrdnjama. U prošlosti je tačno identifikovao dokaze o Instagram-ovom plaćenom verifikacionom sistemu nedeljama pre nego što ga je Meta zvanično objavila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.