iOS 17 će olakšati promenu zaboravljene nove šifre na iPhone-u


Apple je najavio svoj novi iOS 17 za iPhone uređaje na WWDC konferenciji koja se održala ovog meseca. Nove funkcije sa nadolazećom verzijom softvera će biti dostupne kasnije ove godine. Trenutno je iOS 17 dostupan u beta verziji za developere, pa su neke nepotvrđene funkcije počele da se pojavljuju na internetu. Prema informacijama sa MacRumors, još jedna korisna funkcija bi mogla biti dodata iPhone uređajima. Nastavite čitati da biste saznali više o tome.

Navodno će Apple dodati novu funkciju koja će omogućiti korisnicima da resetuju novu šifru na iPhone-u sa prethodnom šifrom u roku od 72 sata od promene. Jednostavno rečeno, ako korisnik promeni šifru telefona, ali zaboravi novu, imaće još 72 sata da se vrati na staru šifru. Međutim, važno je napomenuti da korisnici moraju da se sete stare šifre pre nego što kreiraju novu.

Sa novom funkcijom, kada korisnik unese netačnu šifru, imaće opciju da je resetuje. Videće opciju "Forgot Passcode" na dnu ekrana koja će ih odvesti na novu stranicu pod nazivom "Pokušaj resetovanja šifre". Kada dodirnu tu opciju, korisnici će moći da unesu svoju staru šifru i kreiraju novu.

Funkcija resetovanja šifre na iOS 17 izgleda kao spasilac. Međutim, radiće samo ako korisnici zaborave svoju novu šifru u prvih 72 sata nakon promene. Iz bezbednosnih razloga, postoji i opcija za isključivanje ove funkcije dodirivanjem "Istek prethodne šifre sada" u podešavanjima Face ID i šifre.

Apple onemogućava iPhone nakon neuspelih pokušaja otključavanja uređaja. Zatim se prelazi na trajno zaključavanje sve dok se iPhone ne stavi u režim za oporavak. Režim za oporavak služi za zaštitu uređaja od zloupotrebe. Omogućava korisnicima da obrišu svoje iPhone uređaje i ponovo ih podešavaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.