iOS 17 će štititi vaše oči od preblizog ekrana


Zavisnost od pametnih telefona je rastući problem koji utiče na ljude svih uzrasta. Može dovesti do povećanog vremena provedenog pred ekranom, što može imati negativne posledice po zdravlje. Na primer, kada držite pametni telefon previše blizu očima dovoljno dugo, može dovesti do nekoliko problema, uključujući zamor očiju i kratkovidost. Apple uvodi novu funkciju pod nazivom "Screen Distance" u iOS 17 i iPadOS 17 koja može pomoći u rešavanju ovog problema.

Nova funkcija u iOS 17 i iPadOS 17 pod nazivom Screen Distance može pomoći u smanjenju zamora očiju i rizika od kratkovidosti. Funkcija koristi TrueDepth kameru da izmeri udaljenost između vaših očiju i uređaja, i upozoravaće vas ako držite uređaj previše blizu duže vreme.

Funkcija Udaljenost ekrana je osmišljena da pomogne u smanjenju zamora očiju i rizika od kratkovidosti. Kada držite uređaj previše blizu, vaše oči moraju jače da se fokusiraju, što može dovesti do zamora očiju. Na dugoročnom planu, to takođe može povećati rizik od razvoja kratkovidosti.

Funkcija Screen Distance je jednostavna za korišćenje. Da biste je aktivirali, idite na Settings > Screen Time > Screen Distance. Kada je funkcija aktivirana, dobićete upozorenje ako držite uređaj bliže od 30 centimetara duže od 20 minuta. Funkcija Screen Distance je korisna zaštita vaših očiju od zamora. Ako provodite puno vremena gledajući u ekrane, preporučujem da je uključite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.