iOS 17 prepoznaje simbole na etiketama za veš


Aplikacija Photos u iOS-u 17 može prepoznati širok spektar simbola, uključujući simbole za pranje veša koje vidite na etiketama odeće. Kako je primetio Federico Vittici sa sajta MacStories, ako slikate etiketu sa simbolima za pranje veša, ona će biti istaknuta kroz funkciju Visual Lookup, i može se dodirnuti radi prevoda simbola.

iPhone će pružiti objašnjenje za svaki simbol na etiketi, a dodirivanjem objašnjenja možete dobiti dodatne informacije sa veb stranice koju Apple koristi kao izvor. Apple dobija informacije o uputstvima za pranje veša sa Online Browsing Platforme koju vodi Međunarodna organizacija za standardizaciju.

Visual Lookup prepoznaje sve simbole za pranje veša koje smo testirali, uključujući temperature pranja u veš mašini, preporuke za izbeljivanje, ograničenja za sušenje, temperature peglanja i još mnogo toga. Trebalo bi da prepozna skoro svaku etiketu za pranje veša, ali treba napomenuti da slika mora biti prilično zumirana da bi ‌iPhone‌ prepoznao simbole.

Visual Lookup takođe može prepoznati simbole na instrument tabli automobila, pa izgleda da je Apple tiho dodao podršku za Visual Lookup za mnoge uobičajene simbole sa kojima se možete susresti u svakodnevnom životu.

Druge funkcije aplikacije ‌Photos‌ u ‌iOS-u 17 uključuju prepoznavanje kućnih ljubimaca, jednostavno obrezivanje slike jednim dodirivanjem, animirane nalepnice napravljene od Live fotografija, pretragu recepata na osnovu slika hrane i još mnogo toga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.