Meta priprema rivala Twitter-u, ovako će izgledati


Meta je za zaposlene održala interni prikaz svoje nadolazeće konkurencije Twitter-u, a procureli su i screenshotovi aplikacije. Interni naziv za novu društvenu mrežu je "Project 92", dok se prema glasinama pretpostavlja da će zvanični naziv biti "Threads".

Na osnovu procurelih screenshotova, može se primetiti da je intrfejs aplikacije prilično sličnan Instagram-u, ali bez slika. Prema rečima Krisa Ksoksa, glavnog produkt direktora Meta (CPO), nadolazeća društvena mreža će koristiti protokol društvene mreže ActivityPub, što će omogućiti korisnicima da prenesu svoje Instagram naloge i pratioce na novu platformu.

Metin izvršni direktor takođe je podelio informaciju da će aplikacija biti "naš odgovor na Twitter" i da će automatski popunjavati profile informacijama o korisnikovom Instagram nalogu. Navodno je Meta primila više zahteva od javnih ličnosti i kreatora za stabilnu alternativu Twitter-u koja je transparentno operisana i obezbeđuje sigurnu distribuciju informacija.

Meta navodno ima obećanje od nekoliko poznatih ličnosti, uključujući DJ Slime-a, da će koristiti novu platformu i razgovara sa Oprah Winfrey i Dalaj Lamom kao potencijalnim dodacima. Razvoj za ovaj novi projekat društvene mreže počeo je u januaru i biće dostupan što je pre moguće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.