Na spoljnom ekranu Galaxy Z Flipa 5 moći ćete koristiti navigaciju i gledati videe



Veći 3,4-inčni spoljni ekran je jedno od najvećih poboljšanja koja će Galaxy Z Flip 5 doneti kada bude lansiran 27. jula. Uprkos svom jedinstvenom, preklopnom obliku, spoljni ekran će biti mnogo upotrebljiviji od postojećih modela Galaxy Z Flip telefona.

Nisu samo Samsung aplikacije prilagođene za spoljni ekran novog preklopnog telefona. Čuli smo da su neke od Google aplikacija takođe optimizovane. Na primer, postoji poseban interfejs za Google mape na Galaxy Z Flip 5, što vam omogućava da tražite uputstva bez potrebe da otvorite uređaj.

Već smo vam ranije govorili o mnogim novim mogućnostima spoljnog ekrana Galaxy Z Flip 5. Samsung tastatura je prilagođena za nju, što znači da ćete moći da kucate tekstualne poruke i koristite glasovno prepoznavanje teksta kada je uređaj preklopljen. Takođe ćete moći da obavljate mnoge druge stvari, poput pregledanja veba i provere kalendara. Očekujte da će većina, ako ne i sve Samsungove aplikacije biti optimizovane za spoljni ekran.

Ali to je samo pola zabave. Čuli smo da je Samsung takođe sarađivao sa Google-om kako bi optimizovao njihove aplikacije za svoj nadolazeći preklopni telefon. To uključuje aplikacije poput Google mapa, poruka i YouTube-a. Moći ćete da šaljete poruke, gledate video snimke i tražite uputstva bez otvaranja uređaja. Budući da su ovo neki od najčešćih zadataka koje obavljamo sa našim telefonima, to će nam znatno olakšati život.

Nije iznenađujuće što je Google pripremio svoje aplikacije za spoljni ekran Galaxy Z Flip 5. Kompanija je blisko sarađivala sa Samsungom kako bi optimizovala Android OS i aplikacije za Galaxy preklopne telefone još od izlaska prvog modela. Primer za to je podrška Google Meet-a za Flex Mode.

Spoljni ekran Galaxy Z Flip 5 još uvek ne nudi potpuno iskustvo Android OS-a kao što to možete dobiti na spoljnom ekranu Galaxy Z Fold 5. Sigurno nije dovoljno velik da podrži potpuni početni ekran i fioku sa aplikacijama. Međutim, lepo je videti da je Samsung sarađivao sa svojim partnerima kako bi korisnicima pružio sledeću najbolju stvar. Nadamo se da ćemo videti mnogo više programera koji će vršiti slične optimizacije za ovaj nadolazeći preklopni telefon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.