Netflix uspeo u nameri da zabrani deljenje lozinki


Nakon što je Netflix počeo s oštrijim merama protiv deljenja lozinki, neki korisnici su otkazali svoje naloge, ali čini se da je ta odluka bila isplativa za kompaniju. Prema podacima analitičke firme Antenna, Netflix je zabeležio značajan porast broja novih prijava nakon što je pravilo stupilo na snagu krajem maja u Sjedinjenim Američkim Državama i mnogim drugim regionima.

Antenna tvrdi da su Netflix imao četiri najveća dana prijava u SAD-u u četiri i po godine koliko prate ove podatke. 26. i 27. maja bilo je gotovo 100.000 prijava svakog dana. Tokom svakog od tih četiri dana, kompanija je zabeležila prosečno 73.000 novih članstava, navodi Antenna, dodajući da je taj broj 102 posto veći od proseka za prethodnih 60 dana.

Iako je broj otkazivanja naloga takođe porastao u tom periodu, Antenna je navela da je broj prijava daleko premašio te cifre. To je najveći porast broja novih prijava za Netflix u SAD-u od početka pandemije COVID-19 u martu i aprilu 2020. godine, primetila je Antenna.

Važno je imati na umu da ovo nisu zvanični podaci Netflix-a. Imaćemo jasniju sliku o tome kako promene u deljenju naloga počinju da utiču na ukupan prihod Netflix-a kada kompanija objavi svoje naredno kvartalno izveštavanje, verovatno sredinom jula. Međutim, kako napominje Yahoo Finance, cena akcija Netflix-a je porasla nakon objavljivanja podataka od strane Antenna. Netflix je odbio da komentariše analizu Antenne za Engadget.

Netflix je počeo sa merama protiv deljenja naloga na probnoj osnovi u Latinskoj Americi pre nego što je u februaru uveo nova pravila u Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španiji. U SAD-u, pretplatnici sada moraju dodatno platiti 8 dolara mesečno za gledaoce koji pristupaju nalogu izvan domaćinstva, iako i dalje mogu gledati kada su van kuće. Korisnici imaju mogućnost da prenesu postojeći profil na novi nalog kako bi sačuvali sve svoja podešavanja i podatke.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.