Novi iPhone SE tek 2025. godine?


Apple je pokušao da uđe na tržište srednjeg opsega telefona sa iPhone SE nekoliko puta do sada, ali izgleda da kompanija nema planove da izda novu generaciju 2024. godine. Barem tako tvrde analitičari iz Barclaysa, Tom O'Malley i Blayne Curtis, u deljenom istraživačkom izveštaju za MacRumors.

Informacija dolazi kao rezultat navodnih razgovora analitičara sa kompanijama koje su deo Apple-ovog lanca snabdevanja. Osim ove informacije, analitičari je navode kao potencijalni znak da Apple još uvek nije spreman sa sopstvenim 5G modemom, što znači da bi i dalje morao da koristi Qualcomm kao svog dobavljača.

S obzirom na neke od glasina drugog popularnog analitičara po imenu Ming-Chi Kuo, koji opisuje sledeći iPhone SE kao usvajanje dizajna iPhonea 14, Apple bi vrlo verovatno mogao da čeka da njegov sopstveni 5G modem bude spreman. Zašto? Pa, iPhone SE treba da bude pristupačan budžetu, kako za Apple, tako i za njegove korisnike, a interni modem bi uštedeo kompaniji neke troškove proizvodnje.

Jedna od glavnih kritika u vezi sa poslednjim iPhone SE modelom iz 2022. godine bila je da ima zastareli dizajn. Naravno, imate moćan čipset unutra (A15 Bionic) i impresivnu kameru za tu cenu, ali ogromne okvire i maleni ekran čine da izgleda kao da pripada muzeju.

Međutim, ako Apple zaista pređe na izgled iPhonea 14, to bi značilo barem veći i besprekorniji ekran. Takođe bi značilo da se odustaje od Touch ID-a i zamenjuje ga Face ID-om.

Nažalost, raspored izdavanja iPhonea SE je prilično nepouzdan. Prva iteracija je izašla 2016. godine, sledeća 2020. godine, a treća generacija je objavljena 2022. Drugim rečima, ne možemo sa sigurnošću znati kada će Apple odlučiti da izda novu verziju, ali ako se proširi glasina da je njihov sopstveni 5G modem spreman, to bi bio dobar znak da će novi iPhone SE uskoro biti dostupan.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.