Ovi iPhone uređaji neće dobiti iOS 17


Apple je najavio da iOS 17 neće biti dostupan za iPhone X, uređaj koji je predstavio eru Face ID tehnologije. iPhone X je predstavljen 2017. godine zajedno sa iPhone 8 i 8 Plus modelima, koji takođe neće dobiti nadogradnju na novi iOS. To znači da će iPhone XS, XS Max i XR biti najstariji uređaji koji će biti kompatibilni sa iOS 17 kada bude dostupan ovog jeseni, ali to ne znači da će dobiti sve nove funkcije.

Svi telefoni koji su kompatibilni sa iOS 17 će dobiti najvažnije funkcije: nove dizajnirane kartice kontakata, StandBy prikaz za brze informacije tokom punjenja i Check In funkciju koja omogućava da nekome obavestite da ste sigurno stigli kući. Međutim, neke funkcije su rezervisane za novije iPhone modele. Na primer, gestovi i AR efekti prilikom reakcija u FaceTime-u će zahtevati iPhone 12 ili noviji model.

Takođe će vam biti potreban iPhone 12 ili noviji za neka poboljšanja u automatskom ispravljanju tastature i predlozima prilikom kucanja. Tu je i nova pristupačnost funkcija nazvana "Point and Speak" koja pomaže osobama sa oštećenim vidom da interaguju sa tekstom u svom okruženju, ali ta funkcija je ograničena samo na Pro modele iPhone 12, 13 i 14.

S tim u vezi, stariji uređaji poput iPhone XS i 11 će dobiti veći deo novih funkcija koje dolaze sa iOS 17. To je odlična vest ako posedujete jedan od tih telefona, samo budite spremni da sledeće godine budu isključeni iz podrške prilikom dolaska iOS 18.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.