Samsung-ov Self Repair program stigao i u Evropu


Samsung-ov program za samopopravku konačno je dostupan u nekoliko evropskih zemalja, omogućavajući korisnicima Galaxy uređaja da kupuju rezervne delove i alate za praktično popravljanje svojih uređaja uz zvanične instrukcije. Program pokriva serije Galaxy S20, Galaxy S21 i Galaxy S22, kao i modele Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360. Ipak, ne obuhvata Book 3 seriju, već samo originalne modele.

Kompanija je sada uvela program za samopopravku u Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Poljskoj, Španiji, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Međutim, postoji nekoliko napomena.

Prvo, u trenutku pisanja, zvanična stranica za samopopravku u Nemačkoj nije aktivna, iako su stranice za ostale navedene tržišta dostupne.

Drugo, program za samopopravku za modele Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360 je dostupan samo u Nemačkoj, Italiji, Švedskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

I treće, evropski program za samopopravku nije podržan od strane iFixit-a kao što je to slučaj u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je program debitovala prošle godine.

Za serije Galaxy S20, S21 i S22, Samsung nudi originalne delove poput ekrana, baterija, zadnjih staklenih panela i USB-C portova za punjenje. Samsung takođe nudi originalne delove za Galaxy Book Pro, uključujući prednje i zadnje kućište, ekrane, baterije, touchpade, dugmad za napajanje sa ugrađenim skenerima otiska prsta i gumene nogice.

Komplet ekrana i baterije, zadnji panel i USB-C kola za Galaxy S22 i S22+ koštaju oko 145 evra, 42 evra i 40 evra, redom. Isti komponenti za Galaxy S22 Ultra koštaju oko 200 evra, 56 evra i 37 evra. Cene se razlikuju po regionima, ali izgledaju samo malo više u odnosu na cene komponenti na slobodnom tržištu. Naravno, ovo može varirati.

Interesantno je da se Samsung nije udružio sa iFixit-om za program samopopravke u Evropi. Kao što neki fanovi Samsunga znaju, kompanija je sarađivala sa iFixit-om u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi obezbedila alate i uputstva. Međutim, u Evropi, uputstva su obezbeđena od strane samog Samsunga na njegovom veb sajtu, a alati - barem na većini tržišta - obezbeđuje Rexio Care. Cena ovih setova alata iznosi oko 28 evra.

Samsung nije pomenuo druge evropske zemlje u kojima bi program mogao biti pokrenut. Međutim, predsednik Mobile eXperience, TM Roh, je izjavio: "Proširujemo pristup našem programu za samopopravku širom sveta...", što znači da postoji šansa da se program proširi na više tržišta.

Program za samopopravku Samsung Galaxy uređaja omogućava korisnicima da samostalno popravljaju svoje uređaje uz podršku originalnih delova i zvaničnih instrukcija. Ovo može biti zgodna opcija za korisnike koji žele da izvrše manje popravke svojih Galaxy uređaja bez potrebe da ih šalju na servis ili kupuju nove uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.