Samsung priznao problem sa kamerom na Galaxy S23 i S23+


Samsung nedavno je potvrdio da će se baviti problemom zamućenja kamere s kojim se suočavaju neki korisnici Galaxy S23 i Galaxy S23+ telefona. Otkako su telefoni lansirani ranije ove godine, korisnici su prijavili problem sa zamućenjem u određenim delovima slika snimljenih primarnom kamerom, često nazvan "banana blur" problem.

Prema Samsung-u, uzrok problema je šira blendna otvora primarne kamere. Kompanija je objasnila da svetla blendna otvora, koja je korisna za fotografisanje pri slabom osvetljenju, može rezultirati primetnim selektivnim fokusom i zamućenjem pozadine pri snimanju objekata iz blizine. Međutim, inženjeri u Samsungu aktivno rade na rešenju, a očekuje se da će nadolazeća softverska nadogradnja umanjiti ovaj problem.

U međuvremenu, Samsung je pružio neke sugestije kako smanjiti pojavu problema. Korisnicima se savetuje da se udalje korak unazad od objekta ako je udaljen otprilike 30 cm od sočiva kamere. Takođe, preporučuje se držanje telefona vertikalno, umesto horizontalno ili pod uglom.

Vredno je napomenuti da je Samsung-u trebalo neko vreme da prizna problem i da ostaje neizvesno da li će se potpuno rešiti zbog prirode problema. Međutim, neki korisnici su sugerisali da bi uključivanje dvostrukog otvora blende, kao što je viđeno kod prethodnih modela poput Galaxy S9 i Galaxy S10, potencijalno moglo pružiti rešenje. Nažalost, ova funkcija je uklonjena počevši od Galaxy S20.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.