Telefoni će uskoro imati 24GB RAM-a


Čini se da su proizvođači pametnih telefona uglavnom usvojili 8 do 16 GB RAM-a za svoje vrhunske modele, iako REDMAGIC 7 Pro gaming telefon dolazi sa maksimalnih 18 GB.

Sada je poznati insajder Digital Chat Station tvrdio na Weibou da će stići pametni telefoni sa do 24 GB RAM-a.

Insajder ne navodi specifičan model ili brend, ali spominje "Oga". Navodno, to je ime entiteta koji objedinjuje OnePlus, OPPO i Realme. Dodatnu potvrdu o tome pruža spominjanje Color OS-a u objavi, s obzirom da ta platforma pokreće i OnePlus i OPPO uređaje u Kini. S druge strane, Realme UI je zapravo lagano modificirana verzija Color OS-a.

Nismo sigurni zašto bi neko želeo 24 GB RAM-a na svom pametnom telefonu. Postoje nekoliko prednosti veće količine RAM-a, kao što su mogućnost multitaskinga s više aplikacija, otvaranje većeg broja kartica u pregledaču, omogućavanje naprednih funkcija i drugo.

Ipak, današnji brendovi i dalje agresivno upravljaju memorijom, što dovodi do gašenja pozadinskih aplikacija, čak iako mnogi vrhunski telefoni već imaju 12 do 16 GB RAM-a. Naša vlastita ispitivanja su takođe pokazala da je 8 do 12 GB RAM-a idealno, dok je 16 GB RAM-a preterivanje. Može se reći da proizvođači telefona ne iskorištavaju ni maksimalno mogućnosti RAM-a koji već imaju.

Drugim rečima, čak i ako imate telefon sa 24 GB RAM-a, verovatno nećete primetiti značajnu razliku u odnosu na telefon sa 12 GB ili 16 GB memorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.