WhatsApp uveo mogućnost automatskog utišavanja poziva sa nepoznatih brojeva


Najnovija funkcija WhatsApp-a omogućava automatsko isključivanje dolaznih poziva ako su sa nepoznatog broja, saopštio je danas servis. Opcija je dostupna tako što se uđe u podešavanja WhatsAppa, izabere "Privacy", odabere "Calls" i uključi prekidač "Silence Unknown Callers". WhatsApp kaže da će ova funkcija pomoći da se "filtriraju neželjene pozive, prevare i pozivi od nepoznatih osoba radi povećane zaštite".

Kada je opcija omogućena, funkcija utišava sve znakove dolaznih poziva sa nepoznatih brojeva, uključujući zvuk i vizuelna upozorenja u aplikaciji. Međutim, utišani pozivi će se i dalje pojavljivati u listi nedavnih poziva sa napomenom "utišani nepoznati poziv" pored njih, ukoliko želite da ih pozovete nazad.

Dodavanje ove funkcije dolazi nakon izveštaja o povećanju neželjenih poziva, koji posebno pogađaju korisnike u Indiji. Pre mesec dana, TechCrunch je izvestio da je WhatsApp uveo novi sistem za smanjenje broja neželjenih poziva za navodno 50 posto, koristeći tehnologiju mašinskog učenja. Sada, sa novom funkcijom utišavanja u aplikaciji, korisnici mogu pokušati da utišaju sve neželjene pozive koji nisu prepoznati automatskim filterima servisa.

Pored funkcije utišavanja, WhatsApp takođe najavljuje novu funkciju "Privacy Checkup" koja je osmišljena da informiše korisnike o opcijama privatnosti i sigurnosti koje WhatsApp nudi, korak po korak. Provera pokriva nekoliko kategorija, uključujući mogućnost odabira ko može stupiti u kontakt sa korisnikom i dodavanje dodatne sigurnosti na nalogu, poput dvostepene verifikacije ili zahteva za biometrijsku autentifikaciju za otvaranje aplikacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.