Windows 11 dobija widgete za monitoring CPU-a, GPU-a i memorije


Konačno, Windows Widgets funkcija dobija nekoliko korisnih dodataka koji vam omogućavaju praćenje upotrebe CPU-a, memorije i GPU-a. Neowin je primetio da nova verzija Dev Home aplikacije Microsoft-a uključuje nekoliko novih widgeta za Windows 11.

Možete koristiti nove widgete kako biste pratili iskorištenost i brzinu procesora, upotrebu memorije, temperature i upotrebu GPU-a te brzinu Wi-Fi ili Ethernet mreže. Oni su definitivno mnogo korisniji od uobičajenih widgeta ili vesti pune nebitnih priča s MSN-a. Microsoft je ranije ovog mjeseca na Build konferenciji najavio da će biti moguće onemogućiti Microsoft News vesti u panelu widgeta kasnije ove godine, što je zaista dobra vest.

Slične informacije možete dobiti putem Game Bar-a, Windows Task Manager-a ili aplikacija poput HWiNFO64, ali je zgodno imati mogućnost otvaranja widgeta pomoću prečice Windows tipka + W.

Trenutno se čini da su widgeti malo nestabilni, zbog čega je Dev Home aplikacija koja ih omogućava još uvek u fazi pregleda. Korisnici su primetili da mi se panel widgeta zamrznuo nakon prvog instaliranja, a praćenje iskorišćenosti CPU-a i GPU-a nije pravilno funkcionisalo sve dok nisu ponovno pokrenuli računar. Međutim, od tada su radili normalno.

Ako vas zanima isprobavanje ovih novih widgeta na Windows-u 11, trebate posetiti Microsoft Store i instalirati Dev Home Preview aplikaciju. Widgeti će tada biti dostupni u sekciji Windows Widgets (Winkey + W), a možete ih dodati pomoću dugmeta + na vrhu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.