YouTube pomaže kreatorima da izaberu najbolji thumbnail


Proces odabira thumbnail sličice za vaš najnoviji YouTube video mogao bi uskoro postati mnogo lakši. YouTube najavljuje da sprovodi rane testove funkcionalnosti koju naziva "Testiranje i poređenje" (Test & Compare), koja omogućava kreatorima da postave do tri sličice za jedan video i dozvole YouTube-u da eksperimentiše iza scene kako bi utvrdio koja sličica se najbolje performira.

U video najavi, YouTube navodi da trenutno testira ovu funkcionalnost sa "nekoliko stotina kreatora", ali planira da u narednim mesecima lansira beta verziju za još hiljade korisnika pre šireg lansiranja naredne godine.

YouTube kaže da je ova funkcionalnost, koja se često naziva A/B testiranje, bila "najtraženija funkcija" od strane korisnika. Thumbnail videa ima ključnu ulogu u privlačenju gledalaca, što znači da postoji pritisak da bude što privlačnija. Snimak u razvoju YouTube funkcionalnosti prikazuje kako će Testiranje i poređenje prikazivati "vreme gledanja" svake sličice kao procenat nakon završetka A/B testa.

Tokom godina su se pojavili alati trećih strana koji omogućavaju korisnicima A/B testiranje thumbnail sličica na YouTube-u, a takođe su i kreatori anketirali svoje pratioce na Twitter-u kako bi utvrdili koja slika može bolje da performira. "Nauka o thumbnailovima da zadovolji Algoritam je zastrašujuće važna, i trebam svu pomoć, savete i šta se sme/šta se ne sme da dobijem", napisao je YouTuber Jay Foreman uz jednu takvu anketu prošle godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.