YouTube uvodi sinhronizaciju videa uz pomoć veštačke inteligencije


YouTube želi olakšati sinhronizaciju vaših video snimaka na druge jezike uz pomoć veštačke inteligencije. Kompanija je u četvrtak na VidCon konferenciji najavila da će preneti tim sa Alouda, servisa za sinhronizaciju zasnovanog na veštačkoj inteligenciji iz Google-ovog inkubatora Area 120.

Evo kako to funkcioniše, prema informacijama sa Aloudove veb stranice. Alat prvo transkribuje vaš video, pružajući vam transkript koji možete pregledati i urediti. Zatim vrši prevod i proizvodi sinhronizaciju na drugi jezik.

YouTube već testira ovaj alat sa "stotinama" kreatora, izjavio je Amjad Hanif iz YouTube-a u saopštenju za The Verge. Hanif dodaje da Aloud trenutno podržava "nekoliko" jezika, a prema rečima portparolke Jessice Gibby, Aloud je trenutno dostupan na engleskom, španskom i portugalskom jeziku.

Iako je broj podržanih jezika ograničen, Aloud može biti koristan alat kako sve veći broj kreatora dodaje sinhronizaciju na više jezika u svoje video snimke. Ako želite čuti primer rezultata Alouda, pogledajte špansku sinhronizaciju u ovom videu sa kanala Amoeba Sisters. (Kliknite ikonu zupčanika, zatim "Audio trag".)

U budućnosti, YouTube "radi na tome da prevedeni audio zapisi zvuče kao glas samog kreatora, sa više izraza i sinhronizacije usana", izjavio je Hanif. Te funkcije su planirane za 2024. godinu, kaže Gibby.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.