YouTube vraća opciju sortiranja od najstarijeg videa


Da li ste ikada poželeli da se vratite unazad u vreme i vidite kako su vaši omiljeni YouTuberi izgledali i kakav sadržaj su objavljivali kada su tek počinjali? Ranije ste to mogli uraditi samo jednim klikom, sve dok YouTube nije uklonio tu opciju.

YouTube je upravo uveo novu (ili staru?) opciju sortiranja na kanalima, koja korisnicima omogućava da sortiraju video snimke po "Najstarijim", prikazujući najranije objave na vrhu stranice. Android Police je prvi primetio promenu, a Mashable je potvrdio da se ova opcija pojavljuje na brojnim YouTube kanalima različite popularnosti. Opcija "Najstariji" se nalazi ispod kartice "Video" i predstavlja treći izbor nakon sortiranja po "Najnovijim" i "Popularnim" opcijama.

Prema komentarima korisnika YouTube-a tokom godina, opcija sortiranja po "Najstarijim" video snimcima bi povremeno nestajala pre nego što je prošle godine izgleda uklonjena zauvek. Kako je primetio Android Police, YouTube je ponekad to pripisivao privremenoj greški.

Međutim, u zvaničnom video snimku YouTube-a iz aprila 2022. godine, kompanija je potvrdila da je namerno uklonila opciju sortiranja po "Najstarijim" video snimcima. Umesto toga, YouTube je preporučio korisnicima da jednostavno pretražuju ceo niz video snimaka na kanalu. Naravno, korisnici mogu samo kliziti niz listu video snimaka na kanalu, ali ako je omiljeni kreator veoma aktivan... to može potrajati. Sada korisnici više ne moraju beskrajno skrolovati.

YouTube postoji već više od 18 godina, što znači da na platformi postoje video snimci starosti skoro dve decenije. Opcija "Najstariji" može pomoći korisnicima da pronađu stare sadržaje kreatora koji su već duže vreme prisutni na platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.