Započela proizvodnja iPhone-a 15


Očekuje se da će Apple u septembru 2023. godine lansirati seriju iPhone 15 i verovatno će ponovo postaviti standarde u svetu pametnih telefona. Do sada je procurilo mnogo informacija u vezi sa ovim dugo očekivanim uređajima. Na primer, novi telefoni se navodno očekuju da budu skuplji od prethodnih modela i da će usvojiti dizajnerski jezik modela iPhone 14 Pro i Pro Max. Sada će Apple i Foxconn dodatno podgrejati glasine jer je Foxconn započeo probnu proizvodnju novih iPhone-a u gradu Zhengzhou. Evo detalja...

Očekuje se da će Apple uskoro početi da prima narudžbine za seriju iPhone 15, odmah nakon što je predstavi. Novi pametni telefon očekuje se da će biti popularan, s prodajom koja će verovatno dostići desetine miliona u prvih nekoliko nedelja. Da bi zadovoljio ovu potražnju, Apple je započeo probnu proizvodnju serije iPhone 15 u Foxconnovoj fabrici u Zhengzhouu, Kini. Testna faza se očekuje da će biti kratka, a masovna proizvodnja je planirana da počne pre kraja ovog meseca.

Navodno, Apple ima cilj da ima zalihe od 85-90 miliona jedinica za seriju iPhone 15. Pro modeli se očekuju da će činiti većinu tih jedinica. Da bi ispunio proizvodne i snabdevačke potrebe, Foxconn je povećao bonuse za nove zaposlene. Osim Foxconn-a, Shenzhen Luxshare Precision će takođe služiti kao drugi dobavljač za novu seriju. Šta očekujemo od porodice iPhone 15?

Očekuje se da će porodica iPhone 15 imati novi dizajn, sličan modelima iPhone 14 Pro i Pro Max. To bi moglo uključivati dizajn sa ravnom ivicom, manju "notch" i titanijumski okvir. Takođe se očekuje da serija ima unapređene kamere. To može uključivati novu glavnu kameru od 48MP, periskopski telefoto objektiv i novu prednju kameru sa autofokusom. Naravno, performanse su neophodne za očekivane inovacije.

Očekuje se da će porodica iPhone 15 biti pokretana novim A17 Bionic čipom. Ovaj čip bi trebao biti baziran na TSMC-ovom 3nm procesu i mogao bi ponuditi značajna poboljšanja u performansama i efikasnosti u odnosu na A16 Bionic čip. Takođe se očekuje da telefoni podržavaju USB-C brže punjenje. To bi se moglo postići putem novog punjača ili putem novog MagSafe punjača koji podržava brže punjenje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.