Android 14 donosi integrisanu podršku za satelitski SMS


Android telefoni će uskoro dobiti značajno unapređenje u tehnologiji mobilne komunikacije - satelitsku povezanost. Prošle godine, Apple je predstavio ovu revolucionarnu funkciju kao deo iPhone 14 serije. Ova mogućnost omogućava korisnicima da šalju hitne SMS poruke u udaljenim mestima gde nema pokrivenosti mobilnom mrežom ili WiFi-jem, bez potrebe za posebnim hardverom. Pored Apple-a, i Huawei je dodao podršku za satelitsku povezanost u svojim telefonima iz serije Mate 50 i P60.

Sada se očekuje da će ova funkcija stići na Android telefone. Tweet sa TeamPixel FC Twitter naloga otkrio je da će Android 14 dobiti mogućnost slanja SMS poruka putem satelitske povezanosti. Stabilna verzija Androida 14 očekuje se za nekoliko nedelja.

Međutim, važno je napomenuti da će uređaji morati imati odgovarajući hardver kako bi ova funkcija radila. To znači da će to biti na proizvođačima telefona da omoguće ovu mogućnost na svojim uređajima. Google Pixel i Samsung Galaxy očekuju se da će biti među prvim telefonima koji će doći sa ovom mogućnošću. Bez obzira na to, ova funkcija će biti integrisana u Android 14 za uređaje koji će podržavati ovu tehnologiju.

Samsung je očekivao da će uključiti funkciju SMS putem satelitske povezanosti na Galaxy S23 seriji, ali su je ipak izostavili jer nije bila spremna. Međutim, naredna generacija Galaxy S24 serije se očekuje da će imati ovu tehnologiju.

Apple-ova funkcija Hitni SOS putem satelita pokazala se kao životno važna u mnogim situacijama. Stoga će ovo biti potencijalno korisna mogućnost za Android telefone u budućnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.