Android ima novi logo


U iznenađujućem potezu, Google je predstavio novi logo za svoj mobilni operativni sistem Android, udaljavajući se od nedavnih trendova u dizajnu logoa. Ažurirani logo veliko slovo "A" i 3D glavu robota, odstupajući od ravnotežnog dizajna koji je bio prisutan u industriji.

Dok je Google implementirao uniformne redizajne logoa za svoje aplikacije, primenjujući ikonične Google boje, novi Android logo se ističe svojim jedinstvenim dizajnom. Iako je uglavnom prikazan u reklamama na YouTube-u i prezentacijama, očekuje se da će se pojaviti na ekranima prilikom pokretanja Androida 14 u narednim mesecima.

Uključivanje oštrijeg velikog slovnog "A" kontrastira Google-ovu prethodnu sklonost zaobljenim dizajnima. Međutim, slova "n" i "r" su se vratila svom zaobljenom obliku, podsećajući na dizajn koji se koristio između 2014. i 2019. godine. Dok su ikonice aplikacija pratile trend ravnotežnog dizajna, Android robot je transformisan u 3D reprezentaciju.

Ovaj redizajn logoa ukazuje na više od samo gramatičke promene. On odražava viziju Google-a za Android operativni sistem, teži ka brendiranju koje je pristupačno i autoritativno. Kombinacija veoma zaobljenih slova sa istaknutim oštrim "A" stvara zrelu, modernu i izražajnu identifikaciju brenda.

Pored ažuriranog velikog slovnog "A", glava Android robota je prošla kroz redizajn u 3D stilu, odstupajući od prevlađujućeg ravnotežnog estetskog dizajna. Ova promena pruža mogućnost da robot prikaže različite ličnosti za različite aplikacije. Tokom Google I/O 2023, Android robot je prikazan u različitim dizajnima, uključujući gume i disko kuglu, naglašavajući svestranost i izražajnost platforme. Novi logo omogućava redovne promene na robotu, omogućavajući Google-u da vizuelno komunicira različite alate i funkcije Androida.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.