Apple radi na MacBook-u sa sklopivim ekranom?


Apple pregovara sa dobavljačima ekrana o lansiranju preklopivog MacBook modela, što se očekuje da će pokrenuti sporo tržište ekrana.

Prema izvorima iz industrije, Apple planira da lansira preklopni laptop već 2026. godine. Apple je u pregovorima sa dobavljačima kako bi lansirao preklopni MacBook model, a planira da ga predstavi javnosti 2025. godine, a zatim ga lansira 2026. godine.

Korejske kompanije takođe koordiniraju razvojne i proizvodne planove za preklopne OLED panele za laptopove u skladu sa otvaranjem tržišta preklopnih panela za IT uređaje.

Samsung Display je odlučio da investira 4,1 bilion wona (3,1 milijarde dolara) u proizvodnju OLED panela osme generacije od 2025. do 2026. godine. LG Display takođe ulaže u srednje veličine OLED panela, uključujući one za tablet računare.

Na tržištu ekrana veće veličine obećavaju veći profit, iako je teže postići visoku definiciju. Preklopni ekrani za laptopove su profitabilniji od preklopnih ekrana za pametne telefone.

Međutim, korejski proizvođači su već lansirali prve laptopove sa OLED ekranima, ali još uvek ne sa preklopnim OLED ekranima. Samsung Electronics je samo osigurao prava na zaštitni znak za preklopne laptopove.

Trenutni lider na tržištu preklopnih laptopova je Asus. U septembru 2022. godine, ovaj tajvanski proizvođač laptopova je lansirao prvi preklopni OLED laptop od 17 inča, ZenBook 17 Fold OLED. Navodno, proizvod je opremljen ekranima kineske kompanije BOE.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.