Apple Watch spasio život norveškom trkaču


Apple Watch ponovo je pokazao svoje funkcije koje mogu spasiti život kada je odigrao ključnu ulogu u spašavanju norveškog trkača. Robert Naess, 59-godišnji menadžer investicija, doživeo je nesrećan incident tokom trčanja u Bergenu, Norveškoj. Zahvaljujući mogućnostima prepoznavanja pada i poziva u hitnim situacijama Apple Watch-a, brzo je dobio pomoć i hitno potrebnu medicinsku pažnju.

Naess je započeo svoju trku sa periferije Bergena rano ujutru. Iako je iskusan trkač koji dobro poznaje rutu, posrnuo je na krivini, što je rezultiralo višestruko slomljenim rebrima i kolabiranim plućem. Borio se sa jakim bolom i problemima sa disanjem, te nije mogao pristupiti svom iPhone-u da pozove pomoć. Međutim, njegovo brzo razmišljanje i prisustvo Apple Watch-a pokazali su se odlučujućim za spasavanje života.

Umesto da čeka da se aktivira funkcija prepoznavanja pada, Naess je ručno birao broj hitne pomoći putem svog Apple Watch-a, što je promptno pozvalo hitnu pomoć na njegovu lokaciju. U roku od 15 minuta, prevezen je u lokalnu bolnicu radi medicinskog tretmana.

Tokom čekanja, Naess je primetio više od 100 prolazećih automobila, ali nije mogao signalizirati za pomoć zbog bezbednosnih razloga. Diskretna mogućnost pozivanja u hitnim situacijama Apple Watch-a pokazala se neprocenjivom u ovoj situaciji.

Nakon što je primio medicinsku pažnju, lekari su potvrdili obim njegovih povreda, a Naess je izrazio zahvalnost Apple Watch-u što mu je spasio život. Naglasio je da je zbog njegovog kritičnog stanja brza reakcija uređaja bila od suštinskog značaja.

Ovaj incident dodaje se rastućem broju života spasenih zahvaljujući Apple Watch-u, koji je dobio pohvale za svoje mogućnosti prepoznavanja pada i nezgoda. Prethodni slučajevi uključuju spasavanje muškarca sa potencijalno životno ugrožavajućim unutrašnjim krvarenjem i pomoć ženi u Sinsinatiju sa visokim rizikom od ugruška krvi.

Apple Watch nastavlja da pokazuje svoju posvećenost bezbednosti i dobrobiti korisnika, što ga čini popularnim izborom za osobe koje traže pametne nosive uređaje sa mogućnostima praćenja vitalnih znakova.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.