Chrome za iOS sada omogućava dodavanje web aplikacija na početni ekran


Apple je predstavio niz novih mogućnosti za web aplikacije sa iOS 16.4, uključujući pristup push obaveštenjima i dozvolu za dodavanje web aplikacija trećih strana na početni ekran iPhone i iPad uređaja. Sada popularni web pretraživač Google Chrome koristi ove nove funkcije, jer najnovije ažuriranje omogućava korisnicima da dodaju svoje omiljene veb sajtove na iOS početni ekran.

Kao što je istakao Chris Messina, najnovije ažuriranje Google Chrome-a za iOS pruža opciju koja korisnicima omogućava dodavanje web aplikacija na početni ekran. To znači da svako može sada sačuvati veb sajt za brz pristup na početnom ekranu, bez potrebe da napušta Chrome i koristi Safari. Prethodno je ova opcija bila ograničena na Apple-ov web pretraživač.

"Možete sada dodavati URL-ove ili Progresivne Web Aplikacije na vaš početni ekran", navodi se u beleškama o izdanju za ovonedeljno ažuriranje. Naravno, za ovo je potrebna najnovija verzija Google Chrome-a za iOS i uređaj koji koristi iOS 16.4 ili noviji - jer prethodne verzije operativnog sistema nemaju ovaj API.

Kada se web aplikacija doda na iOS početni ekran, možete je otvoriti i koristiti kao da je u pitanju obična aplikacija, što znači da nećete biti preusmereni da je otvorite u Safariju, Google Chrome-u ili nekom drugom web pretraživaču. Sa iOS 16.4 ili novijim verzijama, ove web aplikacije takođe mogu pružati push obaveštenja, baš kao i nativne aplikacije.

Apple je uložio puno truda u konačno prihvatanje web aplikacija. Sa macOS Sonoma, koji je dostupan kao beta verzija i biće zvanično objavljen kasnije ove godine, korisnici Mac računara takođe mogu sačuvati veb sajtove kao web aplikacije koristeći Safari. Neki veruju da su ove promene pokušaj Apple-a da izbegne optužbe za anti-konkurentske prakse kada je u pitanju App Store.

Google Chrome za iOS je besplatan i dostupan na App Store-u, i radi sa iPhone i iPad uređajima. Ako već imate instaliranu aplikaciju, pobrinite se da preuzmete najnovije ažuriranje kako biste dobili najnovije funkcije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.