Counterpoint: Isporuke pametnih telefona u SAD pale za 24% u poređenju sa Q2 2022.


Prema istraživanju tržišta koje je sproveo Counterpoint, američko tržište pametnih telefona smanjilo se za čak 24% u drugom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle godine. To nije iznenađenje jer je ovo već treći uzastopni kvartal sa padom prodaje.

Proizvođači kao što su Samsung, Motorola i TCL-Alcatel zabeležili su najveći pad isporuka. Isporuke Samsunga su pale za 37%, Motorola za 17%, a TCL-Alcatel za 69%. Interesantno je da su isporuke Apple-a pale samo za 6% uprkos lošem stanju na tržištu pametnih telefona, pa analitičari kažu da su očekivanja za nadolazeću seriju iPhone 15 pozitivna. Google je jedini koji je povećao isporuke za 48%, mada nije imao značajan udeo na početku.

Kada se prašina slegla, Apple je vodeći na tržištu sa udelom od 55%, Samsung je na drugom mestu sa 23%, a Motorola zauzima treće mesto sa udelom od 9% u drugom kvartalu 2023. godine.

U oštroj suprotnosti sa opštim uslovima na tržištu, preklopni telefoni se odlično prodaju, uglavnom zahvaljujući novoj konkurenciji - više nije samo Samsung u igri. Motorola je predstavila svoje modele Razr 40 i 40 Ultra, a Google je lansirao prvi Pixel Fold. S izlaskom novih modela Samsung Galaxy Z Fold5 i Z Flip5, očekuje se da će tržište preklopnih telefona dostići nove visine u narednom kvartalu.

Analitičari krive nedavne ekonomske turbulencije za pad na tržištu pametnih telefona. Ljudi se jednostavno oklevaju oko nadogradnje, a očekuje se da će niska stopa nadogradnje trajati i tokom trećeg kvartala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.