Elon Musk menja ime Twitter-a u X


Elon Musk će preimenovati Twitter u "X" i postepeno će ukloniti plavu pticu kao brendiranje. Vlasnik društvene mreže objavio je tu vest tokom vikenda, izazvavši lavinu spekulacija, ali novi izvršni direktor Linda Yaccarino otkrila je da će "X" biti "buduće stanje neograničene interaktivnosti - centrirane na audio, video, poruke, plaćanja/bankarstvo". Platforma će biti "pokretana veštačkom inteligencijom", dodala je izvršna direktorka.

Objava u subotu kasno uveče glasila je: "uskoro ćemo se oprostiti od brenda Twitter, i postepeno, od svih ptica". Domen x.com već preusmerava na twitter.com, i pitanje je samo nekoliko sati dok sve bude aktivno. Izvršni direktori kompanije su već potvrdili da je Twitter Inc. preimenovan u X Corp. u državi Nevada, a sedište kompanije je u San Francisku, koji se nalazi u saveznoj državi Kalifornija.

Promene oko Twittera su bile konstantne od kada je Musk preuzeo vlasništvo nakon posla vrednog 44 milijarde dolara. Vlasnik je otpustio izvršne lidere, rasformirao upravni odbor i smanjio radnu snagu sa skoro 8.000 zaposlenih na samo 1.500. Ove akcije, zajedno sa kontroverznim mišljenjima Muska o slobodi govora, rezultirale su dramatičnim padom prihoda od reklama.

Trenutno, platforma koja će uskoro biti preimenovana i dalje se suočava sa smanjenjem novčanog toka od 50%. Jedan od pokušaja da se vrati novac na stol bio je uvođenje Twitter Blue usluge, koja je omogućila korisnicima da plaćaju 8 dolara mesečno za poseban plavi oznaku "Proveren" ("Verified") i dodatne funkcije, uključujući uređivanje tvitova, duži karakter limit i prihode od reklama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.