Gmail za Android donosi novu navigacionu traku za preklopive uređaje


Gmail za Android je navodno dobio ažuriranje korisničkog interfejsa namenjeno preklopivim uređajima. Ovo ažuriranje uključuje novu navigacionu traku u Gmail aplikaciji za preklopive uređaje. Cilj novog ažuriranja je pružanje bolje podrške za velike ekrane na telefonima ili tabletima sa preklopivim dizajnom. Novi korisnički interfejs je prvi put najavljen u maju, ali se čini da je tek nedavno počeo da se uvodi.

Nova bočna traka u Gmail aplikaciji smešta dugme "Compose" sa strane korisničkog interfejsa umesto u plutajućem dugmetu. Donja traka je premeštena sa donje strane na bok, dok su prečice za prijemnik, čet i sastanak takođe vidljive na tom mestu. Važno je napomenuti da se novo ažuriranje čini dostupnim samo za preklopive uređaje. Ažuriranje korisničkog interfejsa Gmaila je sada vidljivo na Google Pixel Fold, iako ga još uvek nema na drugim uređajima. Ažuriranje korisničkog interfejsa nedostaje na Samsung Galaxy Z Fold 4, iako Z Fold 4 ima veći odnos širine i visine ekrana i prebacuje se na tablet interfejs tek kada se okrene.

Nova Gmail navigaciona traka je slična drugim dizajnima tableta koje je već implementirao Google. Većina Google aplikacija kao što su Play prodavnica, Google Photos i Google Home su premeštene sa strane kako bi se optimizovao širi format tableta. Desktop verzija Gmail aplikacije koristi bočni interfejs. Očekuje se da će nova ažuriranja Gmaila za Android preklopive uređaje uskoro biti dostupna na Play prodavnici za sve uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.