Huawei će lansirati 5G telefon kasnije ove godine


Huawei se već više od četiri godine suočava sa sankcijama američke vlade, otkako je američko Ministarstvo trgovine u maju 2019. godine stavilo Huawei na listu entiteta. Ta odluka je praktično zabranila američkim kompanijama prodaju hardvera i softvera Huawei-u, i prekinula pristup ovoj kineskoj marki čipsetima za 5G mreže. Prema novom izveštaju agencije Reuters, Huawei bi konačno mogao da se vrati korišćenju 5G čipseta koji su zajedno razvijeni sa kineskom kompanijom Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).

Izveštaji tri istraživačke firme koje prate kinesko tržište pametnih telefona ukazuju na to da Huawei i SMIC razvijaju 5G čipsete koristeći SMIC-ov proces proizvodnje N+1 i Huawei-ove alate za elektronsko projektovanje. Prema prethodnim izveštajima, SMIC-ov proces proizvodnje je sličan konkurentskim tehnologijama 7nm procesa u pogledu snage i stabilnosti, iako nije zaista baziran na 7nm procesu.

Očekuje se da će stopa ispravnosti Huawei-ovih budućih 5G čipseta biti ispod 50%. Prognoze takođe ukazuju na mogućnost proizvodnje između 2 i 4 miliona jedinica 5G čipseta, sa mogućnošću dostizanja 10 miliona jedinica u budućnosti. Prvi Huawei telefon sa novo razvijenim 5G čipsetom se očekuje da će biti lansiran kasnije ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.