Instagram-ova kopija Twitter-a stiže sutra


Meta je već neko vreme radila na svojoj verziji Twitter-a. Ta aplikacija, nazvana Threads, stiže ove nedelje. Tačnije, sutra, 6. jula.

Threads je trenutno dostupan za "pre-saving" na Apple App Store-u i neki korisnici ga već vide na Google Play Store-u u Evropi. Slike ekrana u pregledu na App Store-u izgledaju poput Twitter interfejsa, prikazujući "thread" (objava) sa ikonama srca (lajk), govornog balona (odgovor), dvosmerne strelice (repostovanje na vašu sopstvenu objavu) i aviona od papira (deljenje drugde/direktno), kao i brojača za lajkove i odgovore. Takođe postoji prikaz funkcije za ograničavanje odgovora koja deli potencijalnu publiku za pojedinačni "New thread" na opcije Svi, "Profili koje pratite" i "Samo spomenuti".

Najvažnije, aplikacija je direktno povezana sa Instagram-om. Ne samo da je na stranici App Store-a navedeno da se zove "Threads, an Instagram app" (ne Meta, ne Facebook, već baš Instagram), već će korisnici moći da se prijave koristeći svoje Instagram podatke i da biraju koga će pratiti na Threads-u iz liste ljudi koje već prate na Instagram-u. Prema ranijim izveštajima o ovoj aplikaciji, koja je prethodno bila poznata samo pod kodnim imenom "Project 92", imaće centralizovan glavni feed i korisnici koji su već blokirani na Instagram-u će ostati blokirani na novoj platformi. Meta je takođe navodno radila na privlačenju poznatih korisnika za lansiranje.

Ovo može biti idealno rešenje za posvećene, ali udaljene korisnike Twittera koji ne mogu da se snađu sa Mastodon-om, još uvek čekaju pozivnicu za Bluesky ili ne mogu da se pomire sa idejom da ponovo izgrade svoju celokupnu mrežu pratilaca na nekoj novoj platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.