Instagram testira opciju koju će obožavati korisnici iPhone-a


Mnoge iOS aplikacije su dodale mogućnost prikaza "Live Activities" od izlaska iOS 16 prošle godine. Pomoću ove funkcije, aplikacije mogu prikazivati informacije u realnom vremenu direktno na zaključanom ekranu ili "Dynamic Island" na iPhoneu 14 Pro. Sada Instagram koristi ovu funkciju kako bi korisnicima pokazao napredak pri otpremanju slika ili video zapisa dok zatvaraju aplikaciju.

Kako je primetio Fernando Moretto, čitalac sajta 9to5Mac, Instagram aplikacija sada prikazuje "Live Activities" kada zatvorite aplikaciju dok otpremate novu fotografiju ili video zapis. Na taj način možete biti sigurni da je otpremanje uspelo, bez potrebe da ponovo proveravate Instagram aplikaciju nakon što je zatvorite.

"Live Activities" Instagrama rade i na zaključanom ekranu i na "Dynamic Island"-u. Korisnici mogu videti malu pretragu sadržaja koji se otprema, kao i napredak u otpremanju.

Nažalost, čini se da je ova funkcija trenutno dostupna samo malom broju korisnika. Instagram još nije zvanično najavio podršku za "Live Activities", tako da pretpostavljamo da kompanija testira funkciju pre nego što je uvede za sve korisnike. Da biste osigurali pristup ovoj novoj funkciji što je pre moguće, preporučuje se da redovno ažurirate svoju Instagram aplikaciju.

Ranije ove godine, i Uber je ažurirao svoju glavnu aplikaciju i Uber Eats sa podrškom za "Live Activities". Mnogi drugi developieri su učinili isto. Prema glasinama, iPhone 15 će doneti "Dynamic Island" na celokupnu liniju uređaja, što će ovu funkciju učiniti još popularnijom među korisnicima.

Vredno je napomenuti da će sa iPadOS 17 "Live Activities" takođe biti dostupne na zaključanom ekranu iPad-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.