iPhone 15 Pro Max skuplji 200 dolara?


Prema najnovijem izveštaju analitičara Barcleysa Tima Longa, Apple planira povećati cene svojih najskupljih iPhone uređaja. Prema ovom izveštaju, osnovni modeli iPhone 15 i 15 Plus će imati istu cenu, dok bi iPhone 15 Pro mogao doživeti povećanje cene od 100 dolara, dok bi iPhone 15 Pro Max mogao biti uvećan za 100 ili čak 200 dolara.

Ovo povećanje cena se uklapa u Apple-ovu unutrašnju logiku da će predstojeća serija 15 imati istu potražnju kao i trenutna serija 14, što znači da očekuje da će Pro modeli nadmašiti osnovne modele po prodaji. Stoga Apple veruje da će ljudi i dalje kupiti 85 miliona iPhone 15 uređaja u 2023. godini, pri čemu će većina biti Pro i Pro Max modeli, po višoj ceni.

Projekcija povećanja cena je za potencijalne kupce u SAD-u. Može se očekivati da će povećanje cena biti znatno veće u Evropi i Indiji, gde su iPhone uređaji tradicionalno skuplji. Trenutno, iPhone 14 Pro je 300 evra skuplji u Evropi nego u SAD-u, dok je Pro Max model čak 350 evra skuplji. Povećanje cena bi moglo dovesti ove cene u izuzetno visok nivo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.