iPhone 16 Pro Max doneće znatno poboljšanje kamere


Apple iPhone 16 Pro Max bi mogao da donese revolucionarno poboljšanje u pogledu fotografije. Novi curenje informacija nagoveštava da bi ovogodišnji model mogao nadmašiti vodeće Android pametne telefone zahvaljujući novom senzoru kamere na poleđini.

Prema informacijama poznatog izvor Digital Chat Station sa društvene mreže Weibo, Apple iPhone 16 Pro Max će imati ultra telefoto objektiv (moguće je i nazivati ga super telefoto). Ovaj senzor se ističe visokom žižnom daljinom od 300mm. Ako su ove vesti tačne, to će lako nadmašiti telefoto objektiv Samsung Galaxy S23 Ultra, koji ima žižnu daljinu od 230mm.

Treba napomenuti da vodeći telefon južnokorejske kompanije nudi optički zum od 10x. To znači da će Apple iPhone 16 Pro Max verovatno biti u rangu sa nadolazećim premijum telefonima kompanije Samsung. Ovo takođe implicira da bi iPhone 16 serija, koja će se pojaviti 2024. godine, mogla doneti značajno unapređenje u odnosu na nadolazeći iPhone 15 Pro Max, za koji se šuška da će imati 6x optički zum na telefoto senzoru. Važno je napomenuti da ova vest takođe podržava naš prethodni izveštaj o tome da će iPhone 16 Pro serija imati više ekrane i novi sistem kamera.

Izvor tvrdi da je ova kamera opremljena Sony senzorom veličine 1/1,14 inča. Takođe, navodno Apple još procenjuje izvodljivost ovog unapređenja kamere u vezi sa lancem snabdevanja. Velika žižna daljina može učiniti senzor težim jer koristi sistem sa 7 sočiva. Međutim, pružiće poboljšano uvećanje i slike visokog kvaliteta na većim udaljenostima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.