Na WhatsApp-u sada možete da sakrijete broj telefona


Funkcija privatnosti broja telefona testirana je tiho tokom poslednjih nekoliko meseci i sada se proširuje na širu grupu korisnika. Njena osnovna funkcija je da osigura da telefonski brojevi članova zajednice ostanu sakriveni od drugih učesnika. Iako se lista učesnika već skriva unutar grupe za objave u zajednici, korisnici nisu mogli da interaguju s grupom putem reakcija na poruke, a da ne otkriju svoje telefonske brojeve. Ova nova funkcija rešava taj problem omogućavajući korisnicima da dodaju reakcije na poruke dok zadržavaju sakrivanje svojih telefonskih brojeva.

Pristupanjem informacijama o grupi za objave u zajednici, korisnici će primetiti novu opciju nazvanu "phone number privacy". Omogućavanjem ove funkcije, pojedinci će biti obavešteni da će njihovi telefonski brojevi biti vidljivi samo administratorima zajednice i osobama koje su ih sačuvale kao kontakte. Kao rezultat toga, ostali učesnici u zajednici neće moći da vide njihove kompletne telefonske brojeve tokom razgovora. Važno je napomenuti da ova funkcija važi isključivo za članove zajednice, dok telefonski broj administratora zajednice ostaje vidljiv.

Uvođenje funkcije privatnosti broja telefona pruža značajnu prednost u pogledu anonimnosti i privatnosti korisnika. Članovi zajednice sada mogu da interaguju sa grupom za objave u zajednici, a da ne otkrivaju svoje kompletne telefonske brojeve, na primer prilikom dodavanja reakcije na poruku. Iako su neki korisnici već imali mogućnost reakcije na poruke unutar zajednice, ova nova funkcija proširuje tu funkcionalnost. WhatsApp takođe planira da u budućnosti proširi funkciju privatnosti broja telefona na druge grupe. Ako korisnik privatno kontaktira člana zajednice sa sakrivenim telefonskim brojem, imaće opciju slanja zahteva za deljenje svog telefonskog broja.

Funkcija privatnosti broja telefona trenutno je dostupna beta test korisnicima koji su instalirali najnoviju WhatsApp nadogradnju na Android i iOS uređajima. Postepeno će se proširiti na više korisnika u narednim danima. Pored toga, WhatsApp aktivno radi na drugim funkcijama, uključujući sugestije za stikere, praktičan filter za listu razgovora i deljenje video zapisa visokog kvaliteta, kao deo stalnog napora da se poboljša korisničko iskustvo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.