Nokia G42 - novi telefon srednjeg ranga sa fokusom na jednostavnu popravku


Najnoviji dodatak HMD-ovoj liniji je tu sa Nokia G42 - ponudom srednjeg ranga koja se fokusira na mogućnost popravke. HMD je partnerstvom sa iFixit-om omogućio uputstva za popravku i OEM delove, uključujući ekran, baterije i portove za punjenje za G42 u narednih pet godina. Ovo je takođe prvi HMD-ov 5G telefon koji korisnici sami mogu popraviti. Zadnji deo G42 telefona napravljen je od recikliranog plastike, a poseduje 50MP glavnu kameru (f/1.8), kao i 2MP makro kameru i 2MP dubinsku kameru.

Na prednjoj strani, G42 ima 6,56-inčni IPS LCD ekran sa HD+ rezolucijom i osvežavanjem od 90Hz. Ekran ima urez za prednju kameru od 8MP i zaštićen je Gorilla Glass 3 staklom.

Na čelu telefona nalazi se Snapdragon 480+ čipset, uz 4/6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora koji se može proširiti putem microSD kartice. G42 pokreće Android 13, a HMD obećava dve godine ažuriranja operativnog sistema i tri godine mesečnih sigurnosnih zakrpa.

Telefon ima bateriju kapaciteta 5.000 mAh sa brzim punjenjem od 20W, za koju HMD veruje da će trajati tri dana uz prosečno korišćenje. Baterija zadržava 80% svojih originalnih kapaciteta nakon 800 ciklusa punjenja. Ostale značajne karakteristike uključuju IP52 sertifikaciju, audio priključak za slušalice i senzor otiska prsta sa strane.

Nokia G42 je dostupna u ljubičastoj i sivoj boji, počevši od 249 evra za verziju sa 6/128GB. Što se tiče komponenti za popravku, zamena ekrana koštaće 50 evra, zamena baterije 25 evra, dok je sklop za punjenje 20 evra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.