PlayStation 5 prodat u 40 miliona primeraka


Sony je objavio da je dostigao prekretnicu prodaje od više od 40 miliona PlayStation 5 konzola širom sveta (do 16. jula 2023.) od kako je konzola predstavljena 2020. godine. Sony je prodao svoju 25-milionitu PS5 konzolu u fiskalnom kvartalu koji se završio 30. septembra 2022., što znači da je japanska kompanija za samo malo više od devet meseci prodala još 15 miliona PS5 konzola, što je impresivno.

U blog postu kojim se najavljuje ovaj uspeh, Džim Rajan, predsednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment (SIE), izjavio je da je brend ranije imao problema sa snabdevanjem zbog pandemije COVID-19, što je otežalo održavanje zaliha PS5 konzola. Međutim, Rajan kaže da je PS5 sada "dobro snabdeven", i da se "napokon zadovoljava potražnja". On je takođe zahvalio zajednici igrača na ovom postignutom rezultatu od 40 miliona prodatih konzola.

Pored toga, izvršni direktor SIE-a je naveo da je sada dostupno više od 2.500 igara za PS5, uključujući nedavna izdanja od partnera kompanije, kao što su Final Fantasy XVI, Diablo IV i Street Fighter 6.

Rajan je takođe podelio listu od 40 najbolje ocenjenih igara prema glasovima PlayStation zajednice. Kompletan spisak igara možete pogledati na slici ispod. Takođe, ako razmišljate o kupovini PS5 konzole, možete pročitati našu recenziju PlayStation 5.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.