Predstavljen Nothing Phone (2)


Nakon nekoliko meseci najava, kompanija Nothing je najavila dolazak svog drugog pametnog telefona - Nothing Phone (2). Novi uređaj je značajno unapređen u odnosu na prošlogodišnji Phone (1), donoseći moćan Snapdragon 8+ Gen 1 čip. Dizajn je uglavnom isti kao kod originalnog modela, ali se primetne promene javljaju u Glyph interfejsu. Startup koji vodi Carl Pei je poboljšao kamere na svom najnovijem telefonu, ali je i podigao cenu. Saznajte više detalja u nastavku.

Kao što je pomenuto, Nothing Phone (2) će izgledati slično kao Phone (1). Ima providnu zadnju stranu sa LED svetlima. Međutim, postoje i manje promene u poređenju sa starijim telefonom. Na primer, otvor za selfi kameru na ekranu se pomerio sa leve strane u centar. Glyph interfejs na uređaju je takođe rekonfigurisan i sada može izvoditi zanimljivije trikove. Telefon ima 6,7-inčni LTPO AMOLED ekran sa adaptivnim osvežavanjem od 120Hz, rezolucijom od 1080 x 2412 piksela i maksimalnim osvetljenjem od 1600 nita.

Nothing Phone (2) dolazi sa značajnim unapređenjem hardvera u odnosu na originalni model. Umesto starijeg Snapdragon 778G+ čipa, kompanija je ugradila Snapdragon 8+ Gen 1 SoC na uređaj. Ovaj procesor od 4nm nudi solidne performanse i uravnoteženu temperaturu. Telefon ima LPDDR5 RAM i USF 3.1 skladište.

Zadnja kamera sada ima 50MP Sony IMX890 senzor sa optičkom stabilizacijom slike (OIS) i in-senzorskim zumiranjem. To je isti primarni senzor kao i kod OnePlus 11. Tu je i 50MP ultra-širokougaona kamera koja koristi isti Samsung JN1 senzor. Za selfi fotografije, dostupna je 32MP Sony IMX615 prednja kamera sa elektronskom stabilizacijom slike (EIS).



Uređaj ima bateriju kapaciteta 4.700mAh koja podržava isto žično punjenje od 33W i bežično punjenje od 15W. Što se tiče softvera, uređaj radi na Nothing OS 2.0 baziranom na Androidu 13. Novi softver donosi nove vidžete, teme boja, rasporede fascikli i ilustrovane naslove.

Nothing Phone (2) je sada dostupan za prednarudžbu. Telefon će biti dostupan u beloj i tamnosivoj boji, a cena za model sa 8GB RAM-a i 128GB skladišta će biti 599 dolara. Takođe postoji model sa 12GB RAM-a i 256GB skladišta koji košta 699 dolara, kao i model sa 12GB RAM-a i 512GB skladišta koji košta 799 dolara. Prodaja će početi 17. jula.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.