Prvi Apple M3 Mac računari stižu već u oktobru?


Apple priprema lansiranje prvih M3 Apple Silicon Mac računara u oktobru, prema Marku Garmenu u njegovom najnovijem Power On biltenu za Bloomberg.

Nakon uobičajenog događaja lansiranja novih iPhone uređaja u septembru, na kojem očekujemo iPhone 15, Apple Watch Seriju 9 i novi Apple Watch Ultra, Apple navodno planira lansirati nove Mac računare u oktobru. Verovatni modeli uključuju novi M3 iMac, M3 MacBook Air od 13 inča i M3 MacBook Pro.

Za M3 čip, očekuje se sličan broj jezgara kao kod M2, ali sa poboljšanom performansom i efikasnošću zahvaljujući prelasku na novi proizvodni proces silicijuma na 3 nanometra.

Možda izgleda čudno da prvi M3 Mac računari dolaze tako brzo nakon završetka ciklusa M2 - jer su proizvodi poput M2 Ultra Mac Studija i MacBook Air od 15 inča debitovali tek prošlog meseca - ali postoji mnogo nagađanja da su kasnije verzije M2 modela bile odložene zbog problema sa snabdevanjem. I dok bi M3 MacBook Air mogao biti spreman za oktobar, M3 nadogradnje za proizvode poput MacBook Pro i Mac Studija tek dolaze.

Gurman ne kaže izričito da će Apple održati događaj u oktobru, niti da će novi Mac računari stići putem saopštenja za medije. Odluka o održavanju formalnog događaja verovatno još uvek nije doneta, ali može se pretpostaviti da bi Apple želeo da organizuje događaj za značajno lansiranje novih Mac računara.

Novi modeli iPad Pro uređaja sa OLED ekranima planirani su za 2024. godinu. Ali Gurman kaže da je novi model iPad Air-a sa ažuriranim čipom moguće da bude spreman ove jeseni; to je svakako potrebno jer je trenutna generacija iPad Air-a i dalje pokretana M1 čipom.

U istom biltenu, Gurman takođe ponavlja svoju prognozu da je u izradi novi iMac od 30 inča, koji bi mogao debitovati već 2024. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.