Samsung potvrdio da unapređuje tehnologiju preklopnih ekrana za Apple


Samsung više ne taji svoj projekat izrade preklopivog ekrana za Apple, niti je to više samo glasina ili spekulacija. Ove nedelje, na SID Review Workshop-u u Seulu, Samsung je indirektno potvrdio da radi na razvoju velikog preklopnog ekrana za Apple. Po zvuku stvari, ovaj panel bi trebao da se koristi u laptopu, odnosno MacBook-u. Međutim, pre nego što ovaj proizvod Apple-a postane stvarnost, Samsung mora rešiti nekoliko problema u svojoj tehnologiji preklopnih ekrana kako bi zadovoljio standarde Apple-a.

Govoreći na događaju SID Review, jedan izvršni direktor iz Samsunga je rekao da je "neophodno" da Apple komercijalizuje preklopni proizvod kako bi ceo tržište preklopnih uređaja uspelo. Još uvek nije jasno da li se domaćin referisao na sve preklopne uređaje, uključujući i pametne telefone, ili samo prenosne računare sa preklopnim ekranima. Ali, imajući u vidu sveobuhvatnu temu događaja, verovatno se misli na ovo drugo.

Na sličan način, Samsung nije direktno potvrdio da Apple radi na preklopnom MacBook-u, ali snažno je nagovestio da bar radi na unapređenju tehnologije preklopnih ekrana kako bi zadovoljio Apple-ove standarde i privukao kompaniju na tržište preklopnih uređaja.

Korejski tehnološki gigant je izjavio da je mnogo proizvođača laptopa zainteresovano za stvaranje "puno ekranih" preklopnih proizvoda (preko LaptopMag-a). Svi znakovi ukazuju na to da se i Apple nalazi među ovim proizvođačima, a Samsung Display je jedan od dobavljača za Cupertino diva, zajedno sa LG Display-om.

Samsung radi na rešavanju nekih problema sa preklopnim ekranom za Apple Odeljenje Samsung Display-a navodno koristi svoje iskustvo u proizvodnji preklopnih ekrana kako bi podiglo tehnologiju na nivo Apple-ovih standarda. Da bi dostigao ovaj cilj, potrebno je unaprediti preklopne ekrane, posebno u dve oblasti: vidljivost nabora i trajnost panela.

Slika ispod, uhvaćena na SID Review Workshop-u, sugeriše da Samsung-ovi preklopni ekrani izgleda zadovoljavaju očekivanja u pogledu tenzionog naprezanja (nastajanje pukotina prilikom savijanja), kompleksnog naprezanja (savinuće prilikom savijanja unutra) i vitkosti i fleksibilnosti (sila savijanja).

Međutim, na slajdu se takođe sugeriše da Samsung treba još više raditi na tome da nabor na preklopnom ekranu bude manje vidljiv, kao i na poboljšanju trajnosti panela kako bi se približio standardu staklenih panela. Ove dve oblasti predstavljaju potencijalne brige za Apple, ali unapređenja su u toku.

Prethodni izveštaji koji citiraju analitičare industrije kažu da bi Apple mogao najaviti svoj prvi preklopni laptop sa tehnologijom Samsung Display-a 2025. godine i izdati uređaj 2026. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.