Samsung predstavio Galaxy Z Flip 5


Na događaju Galaxy Unpacked održanom juče u Južnoj Koreji, Samsung je predstavio niz novih uređaja. Među njima se nalazi i Samsung Galaxy Z Flip 5, naslednik prošlogodišnjeg modela Galaxy Z Flip 4. Najnovija generacija preklopivog telefona dolazi sa značajnim unapređenjima u odnosu na prethodnika i donosi žestoku konkurenciju u segmentu preklopnih telefona sa klasičnim dizajnom, uključujući Motorola Razr Ultra (pregled), OPPO Find N2 Flip (pregled) i Vivo X Flip. Nastavite sa čitanjem da biste saznali tehničke detalje uređaja.

Samsung Galaxy Z Flip 5 je vertikalni preklopni telefon u klasičnom dizajnu. Interno, poseduje 6.7-inčni AMOLED ekran sa FHD+ rezolucijom i adaptivnom stopom osvežavanja od 120Hz. Glavna karakteristika ovog najnovijeg preklopnog telefona je veliki sekundarni sAMOLED ekran (koji Samsung naziva Flex Window) na zadnjem panelu, dijagonale 3.4 inča, sa maksimalnom osvetljenošću od 1,600 nita i stopom osvežavanja od 60Hz. Ovaj ekran izgleda kao ikona presavijene fascikle, što ga čini jedinstvenim. Korisnici mogu obavljati različite aktivnosti na sekundarnom ekranu, poput odgovaranja na poruke, pregledanja obaveštenja, kontrole reprodukcije muzike, pristupa Samsung Walletu i brzim postavkama, bez potrebe da otvaraju glavni ekran.

Samsung Galaxy Z Flip 5 ima skener otiska prsta smešten na bočnoj strani u okviru dugmeta za uključivanje. Kompanija tvrdi da je koristila novi mehanizam šarke sa dvostrukom strukturom koja apsorbuje spoljašnje udarce. Telefon takođe može da se potpuno preklapa bez razmaka kako se prašina i voda ne bi zadržavali između ekrana. Ovaj preklopljivi uređaj takođe ima IPX8 sertifikat koji potvrđuje njegovu otpornost na prašinu i vodu. Takođe je zaštićen Corning Gorilla Glass Victus 2.

Što se tiče kamere, Samsung Galaxy Z Flip 5 ima dvostruku zadnju kameru sa senzorom od 12MP sa optičkom stabilizacijom slike i ultra-širokim objektivom od 12MP. Na prednjoj strani se nalazi selfi kamera od 10MP. Preklopni telefon ima dvostruke stereo zvučnike sa Dolby Atmos podrškom.

Pod poklopcem, Samsung Galaxy Z Flip 5 pokreće Snapdragon 8 Gen 2 procesor sa taktom od 3.36GHz. Uređaj dolazi sa do 8GB RAM-a i do 512GB interne memorije. Napaja ga baterija kapaciteta 3,700mAh sa podrškom za brzo punjenje od 25W i bežično punjenje. Što se tiče softvera, telefon radi na Android 13 sa Samsung UI 5.1.1 interfejsom.

Kada je u pitanju povezivanje, Samsung Galaxy Z Flip 5 ima USB-C priključak, WiFi-6E, Bluetooth 5.3, NFC, 5G i 4G.

Što se tiče cena, Samsung Galaxy Z Flip 5 košta 999 dolara za osnovni model sa 256GB memorije. Verzija sa 512GB košta 1,199 dolara. Telefon je dostupan u bojama Mint, Graphite, Cream i Lavender. Pre-order za ovaj preklopljivi telefon počinje danas, a prodaja kreće od 11. avgusta. Cena i dostupnost zavise od različitih tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.